Werkzaamheden

Docerend Musicus

Mijn eigen slagwerklessen waren bij de slagwerkers van het klaroenkorps van de “Koninklijke Harmonie van Horst” o.l.v. Jeu Vekens.

Op 9-jarige leeftijd ben ik slagwerklessen gaan volgen bij Leo Pustjens aan de muziekschool in Venlo.

Al sinds ikzelf op 8-jarige leeftijd met slagwerklessen begon, ben ik mijn kennis over gaan dragen aan anderen.

Eerst als kind aan de kinderen bij mij uit de buurt, om samen te kunnen musiceren maar doordat ikzelf meer gevorderd werd en door het spelen in de drumband, harmonie en fanfare, ben ik steeds meer les gaan geven aan degenen die ook slagwerk in die verenigingen mee wilden spelen.  De behoefte om mijn kennis over te dragen is hierdoor gegroeid.

Zo is mijn liefde voor het docentschap ontstaan.

Ik ben op 17-jarige leeftijd de opleiding tot slagwerkinstructeur gaan volgen bij Leo Pustjens op de Muziekschool in Venlo en ben daar cum laude voor geslaagd. Hierdoor kon ik nu ook in groepsverband les cq. repetitie gaan geven.

In 1980 werd ik aangesteld als docent slagwerk bij Kreato in Thorn waar ik tot en met 2000 met plezier les heb gegeven aan leerlingen uit de regio Noord- en Midden-Limburg.

Inmiddels was ik mijn conservatoriumstudie slagwerk begonnen aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jan Pustjens  en Jan Labordus (respectievelijk solo slagwerker en solo paukenist van het Koninklijk Concertgebouworkest) en Ton Rooyers (drummer).

Tijdens mijn studie ben ik les gaan geven bij de BAAM in Amsterdam en bij muziekvereniging KNA in Nieuwegein en was ik slagwerkinstructeur bij muziekvereniging “TAVENU” in Amsterdam.

Na mijn eindexamen in 1989 ben ik docent geworden bij de “Muziekschool Diemen” in Diemen en “Kunstencentrum Nieuwe Vaart” in Vleuten en dirigent/instructeur  van de malletband van muziekvereniging “Bovenkerk” te Bovenkerk/Amstelveen en de slagwerkgroep van muziekvereniging “Amicitia” in Kortenhoef.

Momenteel ben ik slagwerkdocent in de volgende gemeenten:

  • Diemen: Muziekschool Diemen
  • Vleuten: Kunstencentrum Nieuwe Vaart
  • Stichtse Vecht (Breukelen en Maarssen): Kunstencentrum Nieuwe Vaart
  • Uithoorn: Docentencollectief Kunst Rond de Venen
  • De Ronde Venen (Wilnis/Vinkeveen/Mijdrecht): Docentencollectief Kunst Rond de Venen
  • De Ronde Venen (Abcoude): Abcouder Harmonie

Tevens ben ik dirigent van de slagwerkgroep van de Abcouder Harmonie