Ik ben geboren te Horst (Limburg) en nu woonachtig in Diemen, en begon op jonge leeftijd met het spelen van slagwerk in diverse amateur-orkesten.

In 1979 behaalde ik bij Leo Pustjens aan de Venlose Muziekschool mijn instructeursdiploma.

Na mijn HEAO-BE-studie in Eindhoven studeerde ik aan het Conservatorium te Amsterdam bij Jan Pustjens (solo-slagwerker) en Jan Labordus (solo-paukenist) van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens mijn slagwerkstudie volgde ik nog diverse masterclasses en workshops voor marimba bij o.a. Keiko Abe, Leigh Howard Stevens en Robert van Size en voor drums bij Louis Bellson, Simon Phillips en Rick Latham. In 1989 studeerde ik af als Docerend- en Uitvoerend Musicus. Ik was als paukenist verbonden aan het Amsterdam Wind Orchestra waarmee ik diverse cd-opnames heb gemaakt.

Sinds 1982 ben ik actief als freelance slagwerker bij de Nederlandse beroepsorkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia. Tevens heb ik gespeeld met het Pools Radio Symfonie Orkest, het Australian Chamber Orchestra en het Orchestra Sinfonica de Tenerife.

Sinds 1980 ben ik werkzaam als slagwerkdocent bij een aantal muziekscholen en muziekverenigingen. Momenteel doceer ik aan de muziekscholen in Diemen, Vleuten, Breukelen, Maarssen, Uithoorn, Wilnis en Aalsmeer. Ook ben ik dirigent van de slagwerkgroep van de Abcouder Harmonie.

Naast bovenstaande werkzaamheden ben ikĀ  landelijk jurylid, gecommitteerde voor de slagwerkexamens en geef ik clinics en workshops voor (amateur) slagwerkers en op basisscholen. Tevens componeer ik muziekstukken voor diverse slagwerkbezettingen.